Avontuurlijk Verblijven

Overview
11 January 2021 - Familie Resort Molenwaard

Fien en Teun gaan kamperen op de boerderij

‘Weten waar je eten vandaan komt’. Onder dat motto gaan Van Hoorne Entertainment en Stichting Vrije Recreatie zich samen inzetten om meer gezinnen te laten genieten van het agrarische buitenleven.De karakters Fien & Teun zetten, naast hun Avonturenboerderij en het komende Vakantiepark, ook een stap richting de kleinschalige campings die bij SVR zijn aangesloten. Zo laten zij samen meer gezinnen genieten van een vakantie in de natuur.

Fien en Teun zijn twee boerenkinderen die staan voor het agrarische landleven, oorsprong en traditie. De samenwerking begint in 2021 met 12 Nederlandse kindvriendelijke SVR-campings die Fien en Teun een zichtbare rol gaan geven op hun terrein. Op deze campings maken kinderen middels laagdrempelige activiteiten kennis met dieren, natuur en voedsel. Daarnaast komt in mei het volgende educatieve (voor)leesboekje uit: Fien & Teun Kamperen op de Boerderij. In het boekje staat overnachten in een landelijke omgeving centraal. Verdere activiteiten worden momenteel uitgewerkt.

Vakantiepark Molenwaard

Van Hoorne Entertainment en SVR zijn beide ‘geworteld’ in de Alblasserwaard en dragen deze omgeving een warm hart toe. Zij delen het doel om kinderen met hun ouders te laten genieten van de natuur en om kinderen op een toegankelijke manier te laten kennismaken met het leven op een boerderij. In mei 2021 zal Van Hoorne Entertainment – op slechts vijf kilometer van Avonturenboerderij Molenwaard – in Ottoland Vakantiepark Molenwaard openen. Weliswaar zal daar voor tent of caravan geen kampeermogelijkheid zijn, maar bestaat wel de mogelijkheid om thematisch te verblijven in diverse accommodaties waaronder een Fien & Teun Boerderijtje.

Kamperen zonder toeters en bellen

SVR heeft ruim 2000 aangesloten kleinschalige (boeren)campings in heel Europa. ‘SVR bestaat nu 50 jaar en is destijds opgericht om mensen uit de stad de rust en ruimte van het platteland te laten ervaren. We groeien mee met de tijd, maar in de kern blijft die visie staan. Fien & Teun zijn voor ons een mooie manier om een jongere doelgroep kennis te laten maken met onze stichting. De activiteiten blijven laagdrempelig, kamperen bij de boer is een vakantie zonder de spreekwoordelijke toeters en bellen en dat blijft zo.’ aldus Bas van Mill van SVR. 

‘Voor ons is deze samenwerking een kans om Fien & Teun zichtbaar te maken onder een brede doelgroep in het hele land. We zien daarin een kruisbestuiving, deze kampeerders krijgen de mogelijkheid om ook onze Avonturenboerderij of ons vakantiepark te bezoeken. Vooral de gezamenlijke visie maakt dit voor ons een interessante en leuke samenwerking voor de komende jaren’, aldus Michael van Hoorne.